Följ Destination Eskilstuna

Eskilstuna marknadsförs i ny app

Pressmeddelande   •  Jun 22, 2016 10:21 CEST

Idag lanseras mobilappen TripTale som ska få oss att bli säkrare bilförare, få roligare bilresor och upptäcka nya platser som vi vanligtvis skulle köra förbi utan en tanke. Tre berättelser om Eskilstuna kommer att finnas i appen för att underhålla trafikanterna utmed E20 från och med idag.

Appen är utvecklad av Volvo Cars och förhöjer reseupplevelsen med hjälp av underhållning baserat på var du befinner dig. Under din bilresa spelar TripTale upp spännande berättelser, fakta och quiz-frågor. Innehållet baseras på användarens intressen och blandas med en vald favoritradiostation.

I och med digitaliseringen kräver vi mer och mer personaliserade upplevelser. TripTale är ett utmärkt exempel på det. Här styrs underhållningen baserat din fysiska plats, dina intressen och ditt mål med resan, på så sätt blir upplevelsen skräddarsydd efter just dig och dina behov, säger Petra Nordström, Digital Marketing Manager på Destination Eskilstuna.

Sigurdsristningen i Sundbyholm och Torshälla är två av platserna som figurerar i berättelserna om Eskilstuna.

Både Torshälla och Sundbyholm är två starka dragare till Eskilstuna. De har ett variationsrikt utbud för både utländska och inhemska turister när det gäller besöksmål, reseanledningar och upplevelser, berättar Maria Ringström, Destinationsutvecklare Destination Eskilstuna.

Den tredje berättelsen handlar om området Rademachersmedjorna, en historia med start under 1600-talet som tar oss hela vägen fram till nutid.

– Vi har också valt att lyfta Rademachersmedjorna som utgör grunden och själva hjärtat i Smedstaden Eskilstuna. Området är unikt i sitt slag i Sverige, här lever hantverkstraditionerna och stadens historiska industriarv vidare än idag, fortsätter Maria.

TripTale är utvecklad av Volvo Cars för att underhålla dig i bilen och hjälpa dig att hålla dig pigg och alert. Forskning visar att en pigg och alert förare är en säkrare förare. Tanken är att det både ska bli roligare och säkrare att åka bil. Att Volvo Cars försöker hela tiden hitta lösningar som gör det bättre och enklare att vara en Volvoägare. Att TripTale dessutom bidrar till att göra föraren mer säker då denne håller sig piggare och mer alert ligger helt i linje med företagets kärnvärden.

Appen fungerar för alla bilmärken, och har just nu innehåll söder om Stockholm och ned till Malmö utefter de större vägarna. Planen är att under hösten och vintern även kunna täcka in resor till de Svenska fjällen.

Ladda ned TripTale i AppStore och upplev hur din resa kan bli mer intressant.

Lyssna på berättelserna om RademachersmedjornaSigurdsristningen i Sundbyholm och Torshälla.

Läs mer om appen på www.triptale.se

Destination Eskilstuna AB ska vara den samlade kraften för att positionera Eskilstuna som en attraktiv ort att besöka och bo, studera, verka och investera i för turister, invånare, studenter, företagare, talanger samt potentiella inflyttare.

Bolagets övergripande mål är att verka för att Eskilstuna ska vara ett starkt varumärke och stimulera hållbar tillväxt i form av fler arbetstillfällen inom besöksnäringen och kreativa näringar.

Destination Eskilstuna AB - en del av Eskilstuna kommunkoncern.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera