Följ Destination Eskilstuna

Eskilstuna Tourist Center slutar sälja biljetter över disk

Pressmeddelande   •  Apr 21, 2017 13:00 CEST

Eskilstuna Tourist Center i Rothoffsvillan. Foto: Per Groth

Från och med 1 juni 2017, kommer Eskilstuna Tourist Center i Rothoffsvillan att sluta sälja biljetter över disk.

Att biljettförsäljningen över disk upphör är en konsekvens av den ökade digitaliseringen vi ser i samhället. Enligt uppgifter från ett av de större biljettombuden, Ticketmaster, bokas 85-90 % av alla evenemangsbiljetter i Eskilstuna online och hanteras av kunden själv. Även på Eskilstuna Tourist Center har trenden varit tydlig, försäljningen över disk har minskat med över 60 % sedan 2013 samtidigt som antalet evenemang i Eskilstuna har ökat.

– Vi har sett den nedåtgående trenden i flera år och nu kan vi inte längre motivera kostnaden och tiden att hantera fysiska biljetter över disk. Genom att biljetthanteringen upphör frigörs tid som vår personal kan lägga på huvuduppdraget, att inspirera och lyfta Eskilstuna som en attraktiv ort att besöka, säger Martin Roos, VD på Destination Eskilstuna som driver Eskilstuna Tourist Center.

Resor och evenemang planeras och bokas framförallt online idag. På Eskilstuna Tourist Center i Rothoffsvillan minskar antalet fysiska besök stadigt medan digitala besök på Eskilstuna.nu, den officiella besöksguiden, ökar.

– Antalet besökare i Rothoffsvillan har minskat de senaste åren, men det betyder inte att det kommer färre turister till staden utan de har blivit fler. Det ser vi på hur omsättningen och antalet anställda i besöksnäringen ökar från år till år. Turisterna har bara hittat nya sätt att söka information och inspiration, säger Helen Strömberg, turistbyråchef.

Ticketmaster, tidigare känt som Ticnet, är i processen att hitta ett nytt ombud i Eskilstuna men tills det är klart så hänvisar Eskilstuna Tourist Center i första hand till online-bokning på ticketmaster.se.

För uthämtning av redan bokade biljetter: Eskilstuna Tourist Center tom 31 maj. Kontakta Ticketmasters kundtjänst via ticketmaster.se eller telefon 077-170 70 70, för att omvandla din billjett till en e-biljett som kan skrivas ut på egen skrivare.

För eventuella frågor kring bokning, köp och uthämtning av biljetter: Eskilstuna Tourist Center, 016-710 70 00 eller turism@eskilstuna.nu.

Webbartikel med frågor och svar: Eskilstuna.nu – Eskilstuna Tourist Center slutar sälja biljetter

För mer information och möjlighet till intervjuer:

Martin Roos, VD Destination Eskilstuna, martin@eskilstuna.nu,
070-682 01 81

Helen Strömberg, turistbyråchef Eskilstuna Tourist Center, helen@eskilstuna.nu,
070-340 26 57

Elin Stenman, marknadskommunikatör Destination Eskilstuna, elin@eskilstuna.nu,
070-744 99 09

Destination Eskilstuna AB ska vara den samlade kraften för att positionera Eskilstuna som en attraktiv ort att besöka och bo, studera, verka och investera i för turister, invånare, studenter, företagare, talanger samt potentiella inflyttare.

Bolagets övergripande mål är att verka för att Eskilstuna ska vara ett starkt varumärke och stimulera hållbar tillväxt i form av fler arbetstillfällen inom besöksnäringen och kreativa näringar.

Destination Eskilstuna AB - en del av Eskilstuna kommunkoncern.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera