Följ Destination Eskilstuna

Musikfestivalen Gainesville gör comeback i sommar!

Pressmeddelande   •  Apr 05, 2016 09:00 CEST

Lördagen den 20 augusti återuppstår musikfestivalen Gainesville efter tre års vila. Hittills är Amanda Bergman, Local Natives, Lissie och José Gonzáles bokade till sommarens festival, som i år arrangeras på Strömsholmen i Eskilstuna.

Gainesville startades 2012 av Janne Kleman, vars karriär som bokare började långt tidigare då han drev musikföreningen Hej Babberiba i Sala. Därefter har Kleman bland annat bokat artister till Hultsfredsfestivalen i sexton år, arbetat på AEG Live samt bokat konserter för Nalen i Stockholm och Storan i Göteborg.

För fyra år sedan startade Janne det egna bolaget Laurel Canyon AB men nyligen inledde han ett joint venture med Bad Taste Events och startade 7th & Hill Productions.

Det är 7th & Hill Productions, tillsammans med Destination Eskilstuna, som väcker liv i det tillbakalutade konceptet som Gainesville står för, med en ny arena som värd i form av en ö, Strömsholmen i Eskilstuna.

- Första Gainesville gick bra, men istället för att köra en uppföljare året efter så drog jag med familjen till Los Angeles. Därefter rann det ut i sanden lite, fram tills att jag råkade stöta på Martin Roos på Drottninggatan i Stockholm som då började prata om en flytt av festivalen. Sen gick det undan; jag blev inbjuden till Eskilstuna där de visade mig Strömsholmen och jag föll direkt för platsen. Herregud, hur ofta får man möjlighet att arrangera en festival på en ö?!, berättar Janne Kleman.

- När vi inledde våra samtal om samarbete smittades vi främst av Jannes engagemang och entusiasm för att leverera en festival med kvalité, men också för hans vilja att tillsammans med oss bygga något som över tid kan växa organiskt och bli en stark reseanledning, fortsätter Martin Roos, VD, Destination Eskilstuna.


- Vi är otroligt stolta över att ha värvat Gainesville! Eskilstuna har en tydlig strategi att stå värd för fler kvalitativa stora evenemang och att Gainesville väljer Eskilstuna befäster vår position som musikstad, hälsar Micke Lönngren, evenemangschef, Destination Eskilstuna.

Gainesville kommer bjuda på en scen varav de fyra första artisterna, av åtta totalt, redan är bokade.


Amanda Bergman
 (S)
Känd i indiekretsar under pseudo­nymerna Hajen och Idiot Wind, och senare i karriären som sångerska och låtskrivare i tokhyllade Amason. Just nu högaktuell som soloartisten Amanda Bergman och soloalbumet ”Docks”. Är just nu ute på en omfattande Sverigeturné.

För mer info: amandabergman.se

Local Natives(US)
De hyllade indierockarna Local Natives kommer tillbaka till Sverige! Senast bandet spelade i Sverige var vintern 2013, i anslutning till releasen av hyllade albumet ”Hummingbird”. Enligt säker källa har vi hört att bandet kommer släppa nytt material i sommar, något vi alla ser fram emot att uppleva den 20 augusti.

För mer info: thelocalnatives.com

Lissie
 (US)
Singer-songwritern och folk rock-stjärnan Lissie har precis släppt sin tredje fullängdare ”My Wild West”, vilken fått sin titel efter hennes flytt från Kalifornien tillbaka till USA:s midwest, hennes hem. Lissie spelade i Sverige i slutet av förra året och i sommar gör hon sin enda Sverigespelning på Gainesville.

För mer info: lissie.com

José González
 (S)
Släppte albumet ”Vestiges & Claws”, det första på sju år, i februari förra året och har sedan dess turnerat världen över. I maj besöker José Peru, Colombia, Brasilien, Argentina, Uruguay och Chile. I augusti föräras Sverige med ett stopp i Eskilstuna då han gör en av sina få spelningar här hemma.

För mer info: jose-gonzalez.com

- Det kommer bli en grym heldag med sjukt bra musik, kall bärs, god mat och gott om tid att umgås med sina kompisar!, avslutar Kleman.

Biljetterna släpps den 7 april, kostar 695 kr + serviceavgift och finns att köpa hos www.biljettforum.se


Hemsida: gainesville.se

Instagram: @gainesvillefestival

Facebook: facebook.com/gainesvillefestival

Twitter: @GainesvilleSWE

#gainesvilleswe


Presskontakt Gainesville
Sandra Nordin, sandranordinpr@gmail.com
Tel: 070-697 39 59

Kontaktperson Destination Eskilstuna AB
Micke Lönngren, micke@eskilstuna.nu
Tel: 070-267 70 70

Gainesville startade i Stockholm 2012 av Janne Kleman där artister som Nick Lowe, Tomas Andersson Wij, Karima Francis, The Nomads, Sophia Knapp och Gustaf Törling spelade. Namnet Gainesville är en hommage till Tom Petty, vilken Kleman är ett stort fan av, samt roten till hur man vill att festivalen skall uppfattas - tillbakalutad men med en stor portion bra musik. Årets festival arrangeras på Strömsholmen i Eskilstuna och är ett samarbete mellan 7th & Hill Productions och Destination Eskilstuna.


Destination Eskilstuna AB ska vara den samlade kraften för att positionera Eskilstuna som en attraktiv ort att besöka och bo, studera, verka och investera i för turister, invånare, studenter, företagare, talanger samt potentiella inflyttare.

Bolagets övergripande mål är att verka för att Eskilstuna ska vara ett starkt varumärke och stimulera hållbar tillväxt i form av fler arbetstillfällen inom besöksnäringen och kreativa näringar.

Destination Eskilstuna AB - en del av Eskilstuna kommunkoncern.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera