Följ Destination Eskilstuna

Premiär för Eskilstuna Vårfestival 26-27 maj 2017

Pressmeddelande   •  Mar 02, 2017 13:00 CET

Springpride + Å-loppet = Eskilstuna Vårfestival

Eskilstuna Vårfestival samlar Springpride och Å-loppet under en gemensam festhelg som bland annat gästas av artister som Charlotte Perrelli, Vikingarna och Barbados.

Nya Vårfestivalen är ett klockrent exempel på samverkan mellan besöksnäringen, föreningslivet och kommunkoncernen. Här tar vi ett nytt grepp och utvecklar två viktiga evenemang - Å-loppet och Springpride - för framtiden, säger Micke Lönngren, Evenemangschef Destination Eskilstuna.

Eskilstuna Vårfestival äger rum 26-27 maj och bjuder på allt från seminarier, stora och lilla Å-loppet, utställare, teater, föreläsningar, prideparad och en massa härliga artister och musik för såväl gammal som ung. Precis som en riktig folkfest skall vara!

Hittills bokade artister är Vikingarna, Charlotte Perrelli, Barbados, Annika Herlitz, Magnus Carlsson, Clownclubben, Daff Kjellström, Daniel Samuelsson, Diamond Dogs, Evelina Olsén och Mathias Holmgren. Fler artister och programpunkter tillkommer löpande.

Det känns fantastiskt att få presentera Nya Vikingarna som gör comeback. Ihop med Barbados kommer detta bli en dansafton som Eskilstuna sent ska glömma, säger Johan Bergqvist, projektledare för Eskilstuna Vårfestival.

På Fristadstorget byggs det ett 1200 kvadratmeter stort festivaltält med scen, dansgolv och flera restauranger. Under dagtid fram till 19:00 är det fri entré och till kvällsfestligheterna kommer det finnas möjlighet att köpa festivalarmband. Du kan köpa entré till bägge kvällarna, eller till respektive kväll. Biljetter kommer att finnas till försäljning på Quicken i Cityhuset, Eskilstuna Tourist Center eller på tickster.com.

Arrangör: Eskilstuna Hotell & Restaurangförening i samverkan med Eskilstuna Guif, Eskilstuna Friidrott, Eskilstuna kommun, Destination Eskilstuna, Sparbanken Rekarne, BDO, Sparbanksstiftelsen Rekarne, Viaduct, Sinnebild Reklambyrå. Mediapartner: Eskilstuna-Kuriren.

Hela programmet och eventuella ändringar presenteras på eskilstuna.nu/varfestivalen.

Mer information:
Johan Bergquist, projektledare Eskilstuna Hotell- och restaurangförening
E-post: johan@eskilstunahotell.se
Telefon: 070-915 18 79

Destination Eskilstuna AB ska vara den samlade kraften för att positionera Eskilstuna som en attraktiv ort att besöka och bo, studera, verka och investera i för turister, invånare, studenter, företagare, talanger samt potentiella inflyttare.

Bolagets övergripande mål är att verka för att Eskilstuna ska vara ett starkt varumärke och stimulera hållbar tillväxt i form av fler arbetstillfällen inom besöksnäringen och kreativa näringar.

Destination Eskilstuna AB - en del av Eskilstuna kommunkoncern.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera