Följ Destination Eskilstuna

Turismen i Eskilstuna slog rekord 2011

Pressmeddelande   •  Mar 07, 2012 17:13 CET

Den totala turistomsättningen i Eskilstuna har ökat med nära 122 miljoner kr under 2011 och omsatte totalt ca 663,5 miljoner kr, en ökning på drygt 18%.
- Det är väldigt bra siffror för oss inom besöksnäringen. Besöksnäringen är en tillväxtbransch för hela Sverige och den växer med ca 5-7% årligen, att vi i Eskilstuna har en ännu större tillväxt är glädjande, säger turistchef Patrik Andersson.
- Tillväxten beror främst på att vi har duktiga och aktiva företag i kommun, och att vi jobbar tillsammans långsiktigt utifrån en besöksstrategi och en satsning på mötesindustrin via Eskilstuna Convention Bureau, säger Patrik Andersson.

Det är TEM 2011 (Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Eskilstuna kommun) som redovisar besöksnäringens resutat för 2011. Mätningarna har pågått sedan 2002 och årets resultat är det bästa hittills för Eskilstuna. Vilket också visar sig i resultatet hos många av besöksnäringens företag.

- Vi har haft en omsättningsökning på 20% under 2011. Mycket beroende på att vi satsat på många bra evenemang och möten. Exempelvis fick vi många besökare förra året på konserten med countrysångaren Alan Jackson, på husvagnsklubben Caravans sommarmöte och andra aktiviteter, säger Göran Petersson som driver Vilsta Sporthotell.

Några fler siffror från TEM 2011visar att:
- Besöksnäringen hade 530 årssysselsatta.
- Den kommersiella delen av turistomsättningen (betalda övernattningar och dagbesök) , den del som kan påverkas med traditionell marknadsföring, ökade med 65 miljoner kr.
- Antalet kommersiella gästnätter ökade med ca 24 000 gästnätter.
- Även intäkterna från dagbesök ökade med nästan 27 miljoner kr.

För mer information kontakta:
Turistchef Patrik Andersson, patrik@marknadsforing.eskilstuna.se, 070-540 81 61

Bilden visar Alan Jackson, ett av evenemangen i Eskilstuna under 2011


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera